Nacházíte se zde: Hotel Ryzlink » Vinařství Fučík » Práce ve vinici
Filozofie práce ve vinici
Náš přístup k vinohradům vychází z detailní znalosti půdních profilů v jednotlivých tratích. Na základě půdních analýz vysazujeme vinice ve vybraných klonech tak, aby výsledkem bylo osobité, vysoce kvalitní víno, v němž najdete terroir, ve kterém byly hrozny zrozeny.
Naším cílem je je vypěstovat hrozny, jež nám díky osobitým kyselinám a specifické minerální kresbě dovolí vytvořit velká vína.
Naše vinice zakládáme v intenzivním sponu tak, abychom pěstovali hrozny v kontinuální kvalitě a výnosu pouze s rozdílem vlivu daného ročníku.
Vinice jsou pěstované v rýnsko-hesenském tvaru a jsou upravované zimním řezem na jeden plodící letorost.
Výnos z našich vinic se dlouhodobě pohybuje v rozmezí 0,7-1 litru vína na jeden keř v kvalitě pozdního sběru.
Naše vinice jsou od prvopočátku v integrované produkci s využitím bio přípravků, ve vybraných tratích přecházejí do režimu bio hospodaření. Nepoužíváme herbiciby a řádky jsou trvale zatravněny.