Nacházíte se zde: Hotel Ryzlink » Vinařství Fučík
Vinařství Fučík
Vinařství Fučík je rodinné vinařství z Mikulova. Zemědělská a vinařská tradice rodiny Fučíků sahá až do 19. století a vyznačovala se vždy důrazem na kvalitu a produkci těch nejlepších vín. Naše vinařství produkuje přírodní a originální vína vysoké kvality, v nichž najdete terroir, ve kterém byly hrozny zrozeny. Jiná vína dělat nechceme, neděláme a dělat nebudeme. Kvalita vína je pro nás na prvním místě a upřednostňujeme ji před kvantitou.
Naše filosofie se dá shrnout do čtyř základních bodů:
1) Zdravé a vyzrálé hrozny z Mikulova
Jsme mikulovské vinařství, a proto jsou naše bílé hrozny pouze z Mikulova. O vinice pečlivě pečujeme a vybíráme, z kterých hroznů naše vína vytvoříme. Hrozen je vždy základ a proto si jej hýčkáme. I z dobrých hroznů můžete udělat špatné víno, ale z nekvalitních hroznů prostě velké víno neuděláte.
2) Víno tvoříme bez chemie
Do našich vín nepřidáváme žádné umělé či nepřírodní látky. Se sírou pracujeme pouze tam, kde je to nezbytně nutné a víno tak zraje prakticky úplně bez síry. Z našich vín Vás hlava bolet nebude.
3) Víno tvoříme s minimálními lidskými zásahy-vše ponecháváme, co nejvíce na přírodě
Po prvním stočení již do vína prakticky nezasahujeme a víno necháváme ležet na jemných kalech s občasným jeho promícháváním (tzv. metoda batonage)
4) Na víno nespěcháme
Velké víno nelze udělat rychle. Aby víno získalo vlastnosti, které od něho požadujeme, potřebuje čas. Proto nespěcháme, a k zákazníkům se naše velká vína nedostávají na Martina, ale nejdříve 9 měsíců od sběru hroznů, často ještě později.